dijous, 27 de febrer del 2014

SUECA



Sueca és una població situada en la costa de la província de València, pertanyent a la comarca de la Ribera Baixa.
Ciutat de clima agradable, Sueca compta amb uns paratges naturals increïbles com el cordó del Riu Jucar, “L’Assut de Sueca”, “els Ullals” i la muntanya dels sants, lloc des del qual es pot gaudir d'una panoràmica dels camps d'arròs i el Parc Natural de l'Albufera.
Al mateix temps, Sueca disposa de 8 km de costa, composta per nombroses platges, com la del Perelló, Mareny Blau, o Palmeretes.


A Sueca, també, es destaquen les obres religioses, com l'Església de La nostra Senyora de Sales, erigida en el segle XVII i que conserva un fresc de Joan de Joanes; i l'Església de Sant Pere, del segle XVIII i estil neoclàssic, declarada Monument Nacional.
Pel que fa a l'arquitectura civil, sobreix el nucli urbà de Sueca, amb les seues construccions del segle XVIII, com és el cas de l'Ateneu o l'Ajuntament de façana neo-clàssica.
El Barranc de la Fallaguera és un altre lloc que mereix ser visitat. Compta amb tres abrics de pedra calcària que es presenten en un estat regular de conservació. En el primer és possible apreciar les pintures, de marcada índole naturalista, i representacions de cérvidos. El segon posseeixes restes de pintura, que podrien pertànyer a una figura humana, i, finalment, en el tercer abric les pintures rupestres conserven motius fusiformes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada